29 Eylül 2013 Pazar

Estée Lauder Makyaj Paleti (Ingenious Color Palette with Detachable Compacts)




Estée Lauder'ın bana çok zarif bir hanım tarafından hediye edilen bu paleti konuğumuz bugün. Palette pudra, 4 far, 4 ruj, allık ve rimel, far fırçası, ruj fırçası ve allık fırçası bulunuyor. Makyaj yaparken ihtiyaç duyulan tüm temel malzemeleri barındıran kullanışlı bir palet. 

Paletteki farların renkleri kullanışlı, benim her zaman kullanmayı tercih ettiğim tonlar. Swatchlarda farları yoğun uyguladım. Hafif bir uygulama ile gözlere ışıltı katmak veya yoğun bir şekilde uygulayarak orta belirginlikte bir göz makyajı yapmak mümkün. Far bazı uyguladıktan sonra farları uygulayarak iyice belirgin bir göz makyajı yapılabilir ancak baz olmadan farlar yoğun uygulansa da çok çok koyu bir görünüm vermiyor. Soft bir bir göz makyajı istediğimde bu paleti kullanıyorum.

Palette üst sıradaki farlardan açık renk 60 Numara Tea Biscuit ve koyu renk 14 Numara Plum Pop. Farların swatchları:






Alt sıradaki farlardan açık renk olanı T06, koyu renk far ise W06.






Paletteki allığın rengi bronzlaşan kolumdaki swatchta çok belli olmasa da yüze uygulandığında kendini gösteren çok hoş bir şeftali tonu. Allık açık tondaki ciltlerde kendini çok iyi beli etse de koyu tene renkten ziyade ışıltı verebilir. Allık 12 Numara Rosette.




Rujlar ise yukarıdan aşağıya 02 Maui Kiss, 09 Biatritz Kiss, 116 Candy, 118 Bois de Rose. Rujların kokuları çok güzel, koku hassasiyetim vardır ancak beni hiç rahatsız etmedi güzel ve oldukça hafif bir kokuya sahip. Rujlar dudağa nem veriyor ve kalıcılar. Elbette bir şeyler yiyip içtikten sonra tazelemek gerekiyor ancak onun dışında kalıcılar. 



Paletteki pudra AeroMatte Ultralucent Pressed Powder çok açık bir renkte, kodu 1W Transparent. Sürdükten sonra cilde oturup uyum sağlıyor ancak yine de renginin açık olduğunu göz önünde bulundurarak paleti almakta fayda var. Cildiniz yağlı ise pudrayla bir gönül bağı oluşturmanız mümkün ancak karma bir cildiniz varsa yağlanan bölgelerinizde pudranın faydasını görürken yüzünüzün kuru bölgelerinde gerilme yaşayabilirsiniz. Kuru cilde sahip kişiler için ise çok çok iyi nemlendirilmiş bir cildin üzerine sürülmediği sürece cildi gereceği için rahatsız edici olması kuvvetle muhtemel :) 

Paletteki rimel ise MagnaScopic Maximum Volume Mascara 01 Black. Uzatma konusunda rimelin oldukça başarılı olduğunu ancak vaadettiği hacimi vermediğğini ve kirpikleri tek tek ayırmadığını belirtmeliyim. Rimel 1.5 ml'lik dolayısıyla çabuk bitiyor. 

Sevgiler,

B.

2 yorum: